Anasayfa > Haberler > Yumurta Çatlatıcı ve Hamile Kalmayı Kolaylaştırıcı
Yumurta Çatlatıcı ve Hamile Kalmayı Kolaylaştırıcı
Kuru İncir
Kür 1: Kan yapıcı
Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suya sekiz-dokuz adet kuru inciri ilave ediniz ve yedi dakika ağzı kapalı olarak kaynatınız. Yedi dakika tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz. Ilıdıktan sonra süzülür. Üçe veya ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karına içilir.
2x21U+7A
21 gün uygulama+7gün ara+21 gün uygulama
toplam 42 günlük uygulama
şeklindedir. Bu formülün anlamı şudur: İki defa yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığında yedi gün ara verilecektir. Toplam uygulama süresi kırkiki gündür. Uygulama sürelerine yedi günlük aralar dahil değildir. Her defasında günlük hazırlanması gerekir. Kuru incirleri bir kere koparıp veya bıçakla bir kez kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave ediniz. Kuru incirlerin dışında beyaz pudrası varsa, soğuk su altında önce yıkayıp sonra ilave ediniz.
Kür 2: Yumurta çatlatıcı ve hamile kalmayı kolaylaştırıcı
Bir litre kaynamakta olan klorsuz suya onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ediniz ve yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatınız. Yirmi dakika tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz. Ilıdıktan sonra süzülür. Üçe veya ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına içilir.
2x25U+7A
25 gün uygulama+7 gün ara+25 gün uygulama
toplam 50 günlük uygulama
şeklindedir. Bu formülün anlamı, iki defa yirmibeş gün uygulanır ve her yirmibeş gün tamamlandığında yedi gün ara verilecektir. Toplam uygulama süresi elli gündür. Uygulama sürelerine yedi günlük aralar dahil değildir. Her defasında günlük hazırlanması gerekir. Kuru incirleri bir kere koparıp veya bıçakla bir kez kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave ediniz. Kuru incirlerin dışında beyaz pudrası varsa soğuk su altında önce yıkayıp sonra ilave ediniz.
Dikkat: Prolaktin yüksekliği olan kişilere kürümüzün kullanımı önerilmemektedir.
==========================================================
Kısırlık
Posted by admin on Eylül 6th, 2013
İnfertilite (kısırlık) korunmaksızın düzenli ilişkiye karşın 1 yıl içinde gebelik oluşmaması olarak tanımlanmaktadır. Ülkemizde bu sorunun sıklığı hakkında yapılmış doyurucu bir çalışma yoktur. Ancak Avrupa ve ABD’den bildirilen raporlardan toplumda çiftlerin yüzde 10-15′in böyle bir problemle ilgilenmek zorunda kaldıklarını bilmekteyiz. Toplumda bu sorunun sıklığının artık benzeri oranda olmasına karşın gerek II. Dünya Savaşı sonrası üreme çağındaki popülasyonun çoğalmasıgerekse sunulan tıbbi tanı olanaklarının yetkinleşmesi nedeniyle infertilite kliniklerine başvuran çiftlerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Herhangi bir çiftin herhangi bir ay gebe kalma oranının yüzde 20-15 dolayında olduğu bilinmektedir. Genel olarak toplumda çiftlerin yüzde 85′in 1 yıl içinde, yüzde 93′ün ise 2. yılın sonunda gebe kaldıklarını görmekteyiz. İngiltere’de 1550 ile 1850 yılları arasındaki arşivleri inceleyen bir çalışmada kadınların ancak yüzde 8′in yaşamı boyunca gebe kalamadığı bulunmuştur. Kısırlık en büyük üzüntü kaynağıdır ve tedavisi için ileri teknoloji gerektiren yöntemler kullanmayı gerektirir. Teknolojiye başvurmadan önce, gebelik şansının yaşam tarzınızdaki yada diğer değişikliklerle artırılıp artırılamayacağını anlamak için buna neden olan her şeyi ortadan çıkarmak isteyebilirsiniz. Bu süre zarfında da doğal alternatifleri değerlendirmekte fayda var.
Kainat Eczanesinden Önerilen Bitkiler
Ahududu (Rubus idaeus) : Ahududu yapraklarından yapılan çay, kadınlarda hamilelik sırasında ortaya çıkan rahim iltihaplarının tedavisi için önerilir. Hayvan yetiştiricileri ahdud yapraklarını, üretkenliklerini artırmak için erkek hayvanların yemlerine karıştırırlar. Herbalist Kathi Keville, kısır erkeklerin ahududu yapraklarından yapacakları çayı demlemelerini öneriyor.
Zencefil (Zingiber officinale) : Suudi Arabistan’da hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırma, zencefilin sperm sayısını ve hareketliliğini büyük ölçüde artırdığını göstermiştir.
Karnabahar (Brassica oleracea) ve B6 Vitamini İçeren Diğer Besinler : Mikro gıda takviyelerini savunanlar, kısırlık için genellikle karnabahar önermektedirler. Bu vitaminin en çok bulunduğu kaynakları azalan sırasıyla yazarsak, karnabahar, su teresi, ıspanak, muz, bamya, soğan, brokoli, kabak, kara lahana, yer lahanası, Brüksel lahanası, bezelye ve turptur.
Ayçiçeği (Helianthus annuus) ve Arginin İçeren Diğer Bitkiler: Doğal şifacılar, sparm sayısı düşük erkeklere genellikle arginin takviyesi önerirler. Günde 4 gram arginin almak için, 50 gram ayçiçeğinin yeterli olduğunu söylüyorlar. Ayçiçeğinin kuru ağırlığının yüzde 8.2’si oranında arginin bulunmaktadır. Bu hayati besini yüksek oranlarda içeren diğer bitkilerde sırasıyla; keçi boynuzu, ak ceviz, acı bakla, yer fıstığı, susam, soya fasulyesi, su teresi, çemen, hardal, badem, bakla ve mercimektir.
Ispanak ( Spinacia olaracea) ve Çinko İçeren Diğer bitkiler: Bazı araştırma sonuçları, çinko eksikliğinin erkeklerde üretkenliği ve sperm kalitesini düşürebileceğini göstermiştir. Çinko bakımından zengin kaynaklar arasında ıspanak, maydanoz, Brüksel lahanası, salatalık, taze fasulye, hindiba, börülce, kuru erik ve kuşkonmazı sayabiliriz. Bu bitkilerden bulabildiklerinizi büyük bir tencerede kaynatırsanız, çinko bakımından zengin bir çorba elde edebilirsiniz.